Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/dansksportsmedicin.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Forfattervejledning - Dansk Sportsmedicin

 DSM som blog – manuskriptvejledninger

1. DSM blogformat.

➔    Populært sprog, 400-1000 ord alt efter format.

➔    Korte fokuserede artikler

➔    Infographics

➔    Videoblog

➔    Søgefunktion: Hashtags (emneinddeling, årstal)

➔    Youtube kanal “Sportskongres” bliver embedded i bloggen og selskabernes hjemmesider linker til bloggen.

➔    Vejledning til citation af artikler på en blog kan findes her: http://www.easybib.com/guides/how-to-cite-a-blog-mla-apa-chicago/

 

1.1 Manuskriptvejledning:

1.1.1 Korte fokuserede artikler:
Artikler skal være evidensbaserede. Artiklen skal indeholde:

1.      Artiklens titel.

2.      Forfatterens/forfatternes navn(-e) anført med stilling og/eller uddannelsesbetegnelse.

3.      Elektronisk postadresse på den forfatter, der er ansvarlig for artiklen og korrespondancen vedrørende denne.

4.      Navne på afdelinger og/eller institutioner, hvor en eventuel undersøgelse er foretaget samt logo på forskningsenhed, hvor relevant

5.      Et kortfattet resumé (abstract) af artiklens eller undersøgelsens indhold. I forbindelse med undersøgelser beskrives formål, metode og hovedresultater. Maksimum 150 ord.

6.      Selve artikelteksten. (max 800 ord)

7.      Skribenter bedes anvende referencesystemet Vancouver. Det vil sige, at der i teksten henvises med referencenummeret i parentes, og at der i den nummererede, kronologiske referenceliste anføres forfattere med efternavn og initialer for fornavne, hele titlen, tidsskriftets navn som forkortet i Index Medicus, volumen, nummer i udgivelsesår. Antallet af referencer: maximalt 10 referencer.

8.      Redaktionen ser gerne et foto af forfatteren bragt i forbindelse med artiklen, hvorfor et portrætfoto bedes medsendt.

9.      Illustrationer indgår som 100 ord i teksttunge artikler.

 

1.1.2 Infographics

1.     Image: 1 infographic

2.     Antal ord: Maximalt 400

3.     Referencer: Skribenter bedes anvende referencesystemet Vancouver. Det vil sige, at der i teksten henvises med referencenummeret i parentes, og at der i den nummererede, kronologiske referenceliste anføres forfattere med efternavn og initialer for fornavne, hele titlen, tidsskriftets navn som forkortet i Index Medicus, volumen, nummer i udgivelsesår. Antallet af referencer begrænses mest muligt og maximalt 5

4.     Navne på afdelinger og/eller institutioner, hvor en eventuel undersøgelse er foretaget samt logo på forskningsenhed, hvor relevant

5.     Abstract: Ingen

1.1.3 Videoblog:
Keep it short, simple and evidence-based

1.     Formålet med videoblog er at lave en “teaser” til seeren. For at holde din video kort, er du nødt til at gøre den enkel. Gode videoblogs fokuserer på fire simple ting:

a.      Problemet – Forklar baggrund/ problemet (0:00 – 0:20)

b.     Løsningen – Introducér svaret på problemet (0:20 – 0:25)

c.      Hvordan det virker – Beskriv kort hvordan det virker, eller hvordan man kommer igang (0:25 – 0:50)

d.     Call to action – Fortæl folk, hvad de skal gøre herefter (0:50 – 0:60)

Eksemplet herover er 60 sekunder langt De forskellige segmenters længde er vejledende, og afhænger selvfølgelig af videoens samlede længde.

 

1.2 Tekniske krav vedrørende manuskripter:

Manuskriptets indhold (artiklen inkl. referencer, illustrationer, illustrationstekster, bokstekster) indsendes som vedhæftede filer til en e-mail, der oplister, hvad der er vedhæftet (inklusiv type af blogindlæg), samt oplyser om kontaktmuligheder til forfatteren/afsenderen.

Tekster arkiveres i standard tekstbehandlingsformat, fx. Microsoft Word (*doc, *docx, *txt eller *rtf), hvor følgende bedes opfyldt:

●       Teksten i formateret form og overskrifter med markering af afsnit og overskrifter med kursiv og fed skrift.

●       Ingen opdeling af teksten i spalter eller anden bestræbelse på layout – det besværliggør det videre arbejde.

●       Ingen illustrationer, fotos eller tekstbokse i teksten. I stedet indsættes en markering med figurnummer eller – titel i teksten der hvor placering vil være mest relevant

●       Forklaringstekst til illustrationer og/eller tekst til tekstbokse (fx faktabokse) opstilles hver for sig i slutningen af manuskriptet med tydelig reference til, hvor teksten hører til.

●       Illustrationer (fotos, figurer, tabeller, infographics, gif-animationer) arkiveres enkeltvis i et af følgende formater: *jpg, *png, *gif, *tif, hvor følgende bedes opfyldt:

●       Illustrationernes opløsning må af hensyn til skarphed og læsbarhed være mindst 120 pixels pr. cm (300 dpi) i den størrelse, illustrationen gengives i.

●       Illustrationer og fotos modtages dog helst i bedre opløsning end ovennævnte, så der er mulighed for at beskære og tilrette uden at det går ud over kvaliteten. Fotos modtages altid helst i kameraets original opløsning.

●       Der kan anvendes links i teksten, ligesom man kan indlejre youtube-videoer. Hvis links er inaktive på publiceringstidspunktet, vil sætningen eller afsnittet hvor linket fremgår, bliver redigeret eller slettet, så det kan fremstå uden det pågældende link. ​

 

1.3. SUBMISSION

–        Sendes til redaktion@dansksportsmedicin.dk

–        Separate billedfiler (se manuskriptvejledning for krav) af tabeller, figurer, portræt og billeder medsendes

–        Et coverbillede til artikel medsendes (med gyldig licens til kommerciel brug, fra fx www.pexels.com www.freepik.com www.pixabay.com www.unsplash.com)

–        4-10 emneord angives

–        Evt link til twitterprofil el lign

–        Evt full text, der ønskes linket til (pdf eller url)

 

Generelt:  Vores erfaring med bloggen indtil nu er, at det fungerer godt med en kort introduktion/appetizer lige under titlen (3-5 linier). Så send gerne det med.

 

Udarbejdet af DIMS/ DSSF 2018-10-22