Appetizer for kongressen i Dansk Sportsmedicin

Efter aflysningen i 2021 glæder vi os særligt meget til Scandinavian Sports Medicine Congress 2022 eller i daglig tale Sportskongressen.

Kongressen 2022 bliver åbnet og lukket med en keynote om forebyggelse af sportsskader henholdsvis fra Professor Jan Ekstrand og Professor Kristian Thorborg. Kongressen kører med 6 parallelle symposier og workshops med internationale og nationale oplægsholdere, hvor du vil kunne finde et emne af interesse, uanset om din interesse ligger indenfor sportsmedicin, sportsfysioterapi, sports ortopædkirurgi, sports reumatologi, sports fysiologi, sport i privat praksis eller billeddiagnostik i sport.

Udover de tilbagevendende sessioner indenfor knæ, skulder og senevæv byder kongressen 2022 på præsentation af nye kliniske retningslinjer indenfor hjernerystelse og dermed ny viden om behandling, prognose og tilbagevenden til sport samt praktisk genoptræning efter hjernerystelse.

“Hjernerystelse i sport – Hør om alt fra diagnose og patofysiologi til behanding og retur til sport i to symposier og to workshops til Sportskongres 2022”

– Lisbeth Lund Petersen

Der bliver også mulighed for at få viden om rygsmerter hos idrætsudøvere, hvordan man planlægger et træningsprogram for den gravide atlet, elite atleters diæt herunder fysiske og mentale helbred.

Med ny systematisk litteraturgennemgang og kliniske retningslinjer for indenfor diagnostisering, forebyggelse og behandling samt billeddiagnostik indenfor femoro acetabular impingement (FAI) bliver der rig mulighed for at opdatere sig på dette emne.

Hvordan omfavner vi alle de nye teknologier i sportsmedicin – nutidige og fremtidige applikationer herunder sensorteknologi i en digital verden. (Ingrid Eitzen & Ben Waller)

“Bærbare sensorer gir real-time informasjon om en pasient eller utøver i hens naturlige aktivitet og miljø. På Sportskongres blir du oppdatert på mulighetene dette gir med tanke på å kunne monitorere progresjon og prestasjon for både pasienter og utøvere”

– Ingrid Eitzen

Og så har vi spøgelset iblandt os: COVID-19, hvor vi selvfølgelig har et symposium omhandlende Corona´s indvirkning på fysisk præstation under og efter sygdommen.

“En af de største udfordringer indenfor idræt er udviklingen af sene-overbelastningsskader, og vi sætter fokus på dette ved kongressen”

– Michael Kjær

Dette er blot nogle af de nye spændende emner som du kan se frem til…

Det tegner også godt for kvaliteten af de frie foredrag at vi har modtaget rekord mange indsendte abstracts, nemlig 195. Vi har igen i år en komité bestående af redaktører fra 7 de store sportsmedicinske tidsskrifter til at bedømme abstrakts og fungere som dommere ved foredragskonkurrencen. Samtidig vil alle optagede abstracts blive publiceret i BOSEM i midten af januar, hvilket betyder at man får meget eksponering.

Recent Posts

Leave a Comment