#PODCAST# Alt smerte er ikke en skade – Morten Høgh

Ikke alt, som gør ondt, er en skade!

Lyt med til denne måneds podcast i LydDoping, hvor vi får besøg af Morten Høgh, Ph.D. M.Sc.Pain og specialist i sportsfysioterapi, til en snak om smerte og sportsskader.

Mange atleter oplever, at smerte forringer eller begrænser dem i deres sport. I dag ved vi, at behandling af smerte og skade adskiller sig fra hinanden, og at smerte både kan og vil opstå uden skader i bevægeapparatet. Men hvordan adskiller vi – som atlet såvel som sundhedsprofessionel –  den idræts-relaterede smerte fra den idræts-relaterede skade? Og hvordan behandler vi atleten, der præsenterer sig med en diffus smerteproblematik?

I podcasten introducerer vi Jer til smertebegrebet, diskuterer betydningen af koncis semantik og gennemgår nogle typiske patient-cases. Endelig dykker vi ned i neurofysiologien og diskuterer typisk-anvendte smertestillende behandlinger, inden vi runder af for denne gang.

Har I spørgsmål eller kommentarer til podcasten, er I meget velkomne til at skrive til os, så vi kan følge op på Jeres henvendelser!

Enjoy!

// Eva Rudjord Therkildsen

Relevante kildehenvisninger:

https://dansksportsmedicin.dk/ikke-alt-som-goer-ondt-er-en-skade/

”Ikke alt, som gør ondt, er en skade” af M. Høgh

https://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0363546521991903

”No Additive Clinical or Physiological Effects of Short-term Anti-inflammatory Treatment to Physical Rehabilitation in the Early Phase of Human Achilles Tendinopathy: A Randomized Controlled Trial” af N. M. Malmgaard-Clausen, 2021

Recent Posts
Comments
pingbacks / trackbacks