Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/dansksportsmedicin.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Stort og småt fra Instagram – Dansk Sportsmedicin

Stort og småt fra Instagram

Kim T Petersen

Skrevet af:

Kim Thomas Petersen, Ass. Redaktør Dansk Sportsmedicin

Træningsfysiolog M.Sc. / Sportsfysioterapeut

Redaktion@dansksportsmedicin.dk

Inspiration til UE rehab

En af de mange sportsfysioterapeutiske inspirationskilder på instagram til træning og genoptræning af især underekstremitets (UE) klienter og atleter i klinikken.

Sportsfysioterapeut Mick Hughes fra Melbourne Sports Medicine Centre står bag instagramprofilen mickhughes.physio.

Han er bl.a Co-author på Melbourne Rehabilitation Guide og instagramprofilen bærer præg af hans vid og interesse indenfor ACL rehabilitering. De over 1000 opslag af videoer, fotos og abstracts, den seneste om reverse nordic exercise, er dog en bred palet af fysioterapeutisk nysgerrighed, vid, gøren og laden indenfor undersøgelse, pre og postrehab tests, biomekanisk analyse, træningsforslag for bl.a mobilitet, stabilitet, styrke og power til UE klienter og atleter. I kraft af hans kompetence indenfor ACL rehabilitering, lader opslagene til at være rettet mod klienter og atleter der dyrker de sportsgrene hvor ACL skader typisk opstår.

Mick Hughes

Instagram er som bekendt et medie der nemt kan vidensdele og inspirere med især kortere opslag. Nogle med tung forskning bag, andre med praktiske eksempler, som den enkelte instagramprofil anvender i deres praksis. Det er både en styrke og svaghed.

Mick Hughes profil vil kunne være en inspiration for de fleste klinikere og studerende. Jeg anvender profilen til inspiration og refleksion i egen praksis. Samtidig er det interessant at følge med i, hvor sportsfysioterapien bevæger sig hen rundt omkring i verden. I dette tilfælde i Australien.

Burgees og Helton

To andre instagramprofiler, der er værd at tage et kig på som sportsfysioterapeut eller fysisk træner, er henholdsvis Dr. Caleb Burgees og Nick Helton med instagramprofilerne dr.caleb.burgees og dr.nick.dpt, begge amerikanske sportsfysioterapeuter og certificerede i NSCA (National Strength and Conditioning Association).

Deres profiler minder reelt om hinanden. Begge er et sandt slaraffenland af videoer og fotos med regionsbaserede øvelses- og træningsforslag, masser af teknikgennemgang og krydret med små videnskabelige posterteasere og gode punchlines der snildt kan anvendes i både klinikken og klubben.

Personligt bruger jeg profilerne som øvelses- og træningsinspiration og sender ofte teknikvideoer videre som inspiration til praktikanter og atleter.

Det er ikke profiler der kombinerer undersøgelse, behandling og genoptræning. Her er der fuldt fokus på genoptræning/træningsdelen. Det gør begge profiler meget anvendelige som hurtige inspirationskilder.

Dr Caleb
Dr Nick
Relaterede indlæg

Leave a Comment